YouTube Vers VMS

Y

Vi vet alle at det å dele videoer for noen år tilbake var en veldig vanskelig oppgave. Vi hadde sofistikert utstyr som videokameraer, digitale kameraer osv. for å ta opp videoer med absolutt presisjon samt ulastelig kvalitet. Men problemet oppsto da disse videoene måtte deles med andre. Det er sannsynligvis her tjenester som YouTube, MMS etc bryter inn i scenen for å løse problemene ovenfor.

Som vi alle vet er YouTube en videodelingsplattform som har tatt verden med storm. Man kan åpenbart laste opp videoer til YouTube-kontoen sin og dele den med så mange venner man vil. Den bruker Adobe Flash Video og HTML-teknologi for å vise et bredt utvalg av videoinnhold, inkludert filmklipp, TV-klipp og musikkvideoer, samt amatørinnhold som videoblogging og korte originale videoer. Noen smarttelefoner er i stand til å få tilgang til YouTube-videoer, avhengig av leverandøren og dataplanen. YouTube Mobile ble lansert i juni 2007. Protokollen den støtter er RTSP.

VMS:

Så nå som vi har nevnt om VMS? Hva er det? Hvordan er det forskjellig fra YouTube? La oss finne det ut.

VMS står for Video Messaging Service. Den støtter Java-plattform og kan kjøres på alle nettverk, plattformer eller protokoller. Med dette høyteknologiske produktet kan man overføre audiovisuell kommunikasjon til enhver mobiltelefon, iPhone, BlackBerry og personlige datamaskiner samtidig. En enkel SMS som er veldig vanlig i dagens verden vil kunne bære en kodet lyd-videomelding til mottakerens enhet og umiddelbart spille av i den respektive mediespilleren gjennom en prosess med progressiv nedlasting (streaming). Overføringsmediet vil være det mye brukte internett. En mobiltelefon som har GPRS-aktivering (General Packet Radio Service) eller en PC som har internettforbindelse vil kunne utføre tjenesten.

En enkel referanse (ser ut som en URL) sendes til mobilbrukeren som en SMS. Det er faktisk en kodet form for en video som brukeren ikke trenger å søke eller bla gjennom. Brukeren kan direkte spille av videoen som han mottar som en SMS. Dermed er Bla gjennom og søk-komponenten helt gratis. Fordelen er at det er mindre tidkrevende og en målrettet video kan sendes til mottakeren umiddelbart på en problemfri måte.

Det er ingen størrelsesbegrensning for videofiler eller vedlegg som sendes gjennom det nylig oppfunne produktet. Den kan også slå sammen enhver audiovisuell reklame med videoinnhold som sendes som en SMS, noe som betyr at flere videoer kan slås sammen før sending. Man trenger heller ikke laste ned en fil og kaste bort plass på enheten deres da den kjører på progressiv streaming. Videre hvis man ønsker sammen med SMS kan videoen også sendes til ens innboks. At ikke det, alle ord, excel, pdf eller ppt vedlegg kan også sendes.

Nå er den viktigste forskjellen…

Ved VMS er denne tjenesten mer spesialisert for mobile og andre internettenheter og fungerer via en enkel SMS. Men i tilfelle YouTube er det et enkelt opplastingssystem der andre faktisk må besøke nettstedet for å sjekke ut videoen. YouTube er heller ikke kompatibel med alle mobiltelefoner, mens i tilfelle VMS kan enhver enhet som støtter en GPRS-tilkobling dele hvilken som helst video. Også YouTube støtter bare RTSP-protokoll mens VMS er protokolluavhengig. Dette betyr at om enhetene dine bruker RTSP-, HTTP-, RTMP- eller MMS-protokoller, vil de kjøre på alt. En annen stor forskjell er at i tilfelle av førstnevnte en video ikke kan slås sammen på mobil. Det er derfor du aldri ser noen annonser på YouTube på mobil, men i tilfelle sistnevnte kan flere videoer slås sammen og spilles av.

Så hvorfor er YouTube så populært?

YouTube har vært i drift fra 2005, mens VMS er relativt nytt og ikke så mange er klar over dette. Dermed har sistnevnte en lang vei å gå før den faktisk blir testet og brukt av mennesker over hele verden. Det ene fellestemaet som begge teknologiene trenger, er internettforbindelse. Uten den ville ingen av dem fungert.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta