Slik konfigurerer du en lyd-/videostreamingsserver på VPS

S

Hvis du har VPS og du vil streame lydfiler eller videofiler – enten .mp4 eller .flv – må du sette opp en streaming -server. En lyd- eller videostreamingsserver leverer mediefiler til alle som ønsker å se dem på Internett. Streaming er forskjellig fra prosessen kjent som “progressiv nedlasting” fordi med en streaming kan en person som ser på nettstedet ditt hoppe videre til en hvilken som helst del av en fil med en gang, uten å måtte vente på at hele filen skal lastes ned. (Med streaming er det ingen buffering, og vi vet alle hvordan buffering kan gå på mange menneskers nerver.) Streaming -servere holder også filene dine trygge, og de bruker heller ikke for mye båndbredde.

Hvis du vil konfigurere og server for lyd- eller videostreaming på din VPS, er det bare å kjøpe og installere serverprogramvare. Det er mange merker av denne programvaren tilgjengelig, men blant de ledende alternativene er Adobe Flash Media, Apple DSS og Wowza. Det kan være dyrt å kjøpe denne programvaren direkte-tusen dollar er ikke uvanlig-men hvis du driver en liten bedrift vil du mest sannsynlig oppdage at du mer enn å tjene pengene tilbake når det gjelder å tiltrekke seg nye kunder gjennom spennende medieinnhold . Og med en VPS -streaming -server kan du kontrollere alle aspekter av dette innholdet, noe som ikke er tilfellet med, for eksempel, en delt hostingplan.

La oss bruke Adobe FMS som et eksempel. For å installere denne programvaren på din VPS, bare last ned det som kalles en “utviklingslisens”, et dokument som gir deg trinnvise instruksjoner gjennom hele oppsettprosessen. Dermed er oppsettet raskt og enkelt. Og når du har konfigurert lyd-/videostreaming -serveren, er det bare å ta lyd- eller videofilene du allerede har, og lagre dem i applikasjonsmappen. Forresten, du må kode alle mediefilene dine. Nettlesere har en tendens til å ønske å laste ned mediefiler, og ikke streame disse filene, med mindre du har laget det som kalles “metafiler” for dem.

Et annet alternativ for en streaming -server er å leie en VPS -konto fra noen som allerede har satt opp en slik server på den kontoen. Denne personen vil ha betalt hele beløpet for den streaming -serveren, noe som betyr at denne VPS -kontoen sikkert vil bli dyrere enn en VPS -konto normalt ville være.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta