Populariteten til podcasting

P

Hva er podcasting?

Prosessen med å bruke internett for å gjøre offentlige kringkastingsopptak tilgjengelige på en datamaskin eller mobilenhet for nedlasting, kalles Podcasting

En podcast er et serialisert sett med digitale lydklipp med talte termer som en bruker kan få tilgang til på en arbeidsenhet for enkel lytte. En enkel og effektiv måte for mange podcast -utsalgssteder å administrere personlig forbruksdatabase og avspilling støttes av streaming -apper og podcast -nettverk.

Podcastmediet har blitt populært 15 år etter at Apple først tilbød 3000+ sanger på iTunes. Millioner av amerikanere abonnerer angivelig på podcaster hver uke, opp fra 19 millioner i 2013. Utvalget av muligheter podcast -lyttere har i dag er en årsak til økningen. Med over 54 millioner podcast -episoder som er lett tilgjengelig over hele verden, er det nå over 1 000 000 vellykkede podcaster. På grunn av de lave inngangskostnadene, ble rekord 192 000 nye podcaster utgitt de første ti månedene av 2020. En rekke store mediefirmaer har nylig gått inn i bransjen som en anerkjennelse for suksessen med podcasting. Joe Rogan signerte nettopp en enorm avtale på mange millioner dollar på grunn av podcasten hans!

Veksten av podcasting de siste fem årene

I de siste fem årene har jeg deltatt på Podcast Movement Conference, den største årlige podcasting -hendelsen, og har sett konferansen utvide seg sammen med bransjen og nå 5000 deltakere i 2020. Etter at nedleggelsen og virtuelle podcasting -arrangementer ble holdt, tror jeg podcastindustrien kommer til å vokse eksponensielt i år!

Podcaster er ganske enkelt en samling av lydfiler som blir gjort tilgjengelig digitalt for andre mennesker å lytte til når de vil. De fleste podcaster er satt opp som et TV- eller radioprogram, med mange “sesonger” og episoder med spesielle gjester som konsentrerer seg om forskjellige temaer. Lyttere kan abonnere på bestemte podcaster, laste ned og lytte til nye episoder når det passer dem.

Mens podcaster har vært i bruk i nesten 20 år, tenk tilbake på 2004 da iPod -miniene til Apple var alle mote, og iTunes Music Store hadde nettopp blitt global. Det har vært en økning i lyttingen de siste årene som har fått mye oppmerksomhet fra bedriftseiere, kjendiser, annonsører og kunder.

Hvorfor folk hører på podcast mer enn Eve før

La oss se nærmere på seks grunner til at folk som lytter til podcaster fortsetter å øke:

1. Det skal ikke så mye til for å komme i gang.

En av tingene som gjør podcaster så overbevisende for selskaper, spesielt selskaper med mindre eller begrensede budsjetter, er overkommeligheten til å komme i gang. Disse selskapene krever ikke store investeringer for podcasten sin. For den enkelte gjelder det samme. Du kan sannsynligvis bruke utstyr du allerede har (datamaskin, datakamera og mikrofon) for å komme i gang! I de første episodene ville noe så enkelt som å ta opp på en smarttelefon eller nettbrett fungere helt fint.

Du trenger ikke å skrive ned noe du vil si, for podcaster er også veldig samtale. For å hjelpe deg med å være på sporet, kan du lage en oversikt på forhånd, men mye av diskusjonen vil være pent uskrevet. Dette gjelder spesielt hvis du har en medvert eller gjennomfører intervjuer.

2. Podcaster er også perfekte for historiefortelling

Som eier av en liten bedrift er historiene dine det som vil hjelpe deg med å tiltrekke folk til å lytte til podcasten din og få dem involvert i virksomheten din. Podcasten din kan oppmuntre dem til å velge din bedrift fremfor konkurrentene. Forhåpentligvis søker du alltid etter måter å dele fantastiske historier, generere interesse, sende folk til nettstedet ditt eller forumet, engasjere seg på sosiale medier og registrere deg for å motta nyhetsbrev og e -postvarsler om virksomheten eller tjenestene dine.

Med podcaster kan du utnytte mer kommunikasjonskraft som et lydbasert medium enn skrevne ord alene. I stedet for å lese ordene og forstå dem (eller tolke dem feil) på egen hånd, vil lytterne høre historiene dine rett fra kilden. Din tonefall, din spenning, din alvor – alt sammen – kommer gjennom lyden de hører!

3. Podcast er ekstremt praktisk å ta opp.

Podcaster tilbyr lyttere gaven til multitasking i stedet for blogginnlegg eller videoer, som krever noens fulle oppmerksomhet.

Dette er grunnen til at de fleste som lytter til podcasts -lyttere, gjør det mens de gjør andre ting gjennom smarttelefoner, bærbare datamaskiner eller andre mobile enheter. Når de gjør seg klare til jobb om morgenen, på reise til jobb eller forbereder middag, kan de lytte til podcaster.

Video, derimot, krever at folk konsentrerer seg om videoen og ikke på andre ting. Dette er en av de store fordelene med podcasting!

Podcast -lyttere kan enkelt integrere lyttetiden i hverdagens timeplaner, og derfor avslører statistikk at seks eller flere podcaster i uken blir brukt av en av fem ukentlige podcastbrukere.

Fremtiden for podcast ser lys ut

Jeg er spent på å se hvor podcasting vil gå videre. Personlig, som podcaster, blir jeg virkelig oppmuntret av det jeg ser akkurat nå. Ettersom Apple fortsetter å investere tungt i podcasting, tror jeg det vil være mange flere store navn på å komme inn på podcastingens innflytelsessfære. Til tross for at de store navnene kommer inn på dette markedet, har du og jeg også en like mulighet til å lage vår egen programmering og se den vokse til noe stort også.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta