Podcasting mot blogging

P

US Navy blogger. Larry Kudlow fra CNBC -blogger. Jeg vil si “alle og deres bror” bortsett fra (1) det er en klisjé og (2) det kan være grammatisk unøyaktig. Dan Rather er bare for klar over at alle blogger.

Men akkurat som blogging og blogosfæren har blitt allment akseptert, blammo-podcasting følger med.

Hva er podcasting? Bokstavelig talt er det sendinger som skal spilles av som MP3 -filer på en iPod eller annen MP3 -spiller.

Besøk podcasters diskusjonsgruppe på Yahoo! Grupper og et svimlende utvalg av begreper forvirrer: FeedBurner, Skype, GarageBand, iPodder og lignende. Siden jeg ennå ikke er en podder selv, er det ikke min intensjon å avveie teknologiens relative fordeler eller å diskutere hvordan de fungerer sammen. Jeg er bare her for å komme med noen tanker om blogging vs. podcasting.

Faktisk ser det ut til at podcasting har vokst ut av blogging, og ganske ofte er podders bloggere som inkluderer podcaster i bloggene sine. Dronningen av dette er Amy Gahran fra Contentious.com, som snakket om innhold lenge før noen visste hva webinnhold var eller (gisp) at det var annerledes enn trykt skriving. Amy har en fantastisk podcast om hvorfor flere kvinner burde podcast, og det er en del av Amy’s Adventures Audio Show.

Amy har en utmerket definisjon av podcasting:

“I et nøtteskall er podcasting ganske enkelt online lydinnhold som leveres via webfeed. (Bakgrunn: Hva er en webfeed?) Tenk på det som radio på forespørsel. Men det gir deg langt flere alternativer når det gjelder innhold og programstil enn radio. Selv om radiofeltet generelt har slått seg ned i få etablerte typer programmer, gjenspeiler podcasting mer av variasjonen som er tilgjengelig på CDer.

“I tillegg er podcasting som TiVo for radio. Det vil si at du kan laste ned hvilken som helst programmering du vil og lytte til den når og hvor du vil. Du har også generelt full tilgang til lydarkivene for programmene du liker. Dette fjerner tid, bruk og innholdsbegrensninger. “

I tillegg, som Amy beviser, kan podcasting og blogging fungere hånd i hånd som et middel til å levere innhold. Det er betydelige forskjeller mellom de to, så vel som likheter. La oss se på noen få.

I motsetning til blogging, som bare involverer diskusjoner om RSS, feeds, syndikering og forskjellige bloggplattformer som Blogger.com, gifter podcasting seg med teknologi, kringkasting og blogging. Teknologien kan være enkel å bruke, men det tar mer tid enn å bare kjøre et nettsted eller bruke Blogger.

Selv om bloggere kan støte på opphavsrettsspørsmål, kan det være at podders bare vil bruke et bestemt musikkstykke for å få RIAA og advokatene til å komme etter dem. Det er også distraksjoner i hjemmet i en poders liv som noen podders bestemmer seg for å gjøre en del av programmet, for eksempel barn som går inn og ut. Selv om mange av oss ikke ville drømme om å legge barna våre ut på Internett på grunn av alle cyberfarene, har noen podders gjort det, noe som har skapt en sårt tiltrengt diskusjon om personvernproblemer og hva de skal inkludere i podcaster.

Som alt annet er ikke alle podcaster skapt like. Podcaster blir fagfellevurdert av nettsteder som Podcastreviews.net. De blir også anmeldt på iTunes av brukere.

Blogger blir fagfellevurdert av Weblog Review (weblogreview.com), Weblog Awards ( http://2004weblogawards.com/ ) og andre Netizen -nettsteder som politiserer blogosfæren. Fagfellevurderinger. Bloggere og poddere har et ansvar for å gå gjennom produktene sine. Det er synd at det tradisjonelle medieopolet til CNN og Ted Turner og forlagskonglomeratene ikke har det samme ansvaret. På mange måter er vi tilbake til folkemusikkens trykkpresse og Gutenberg-dager da flyttbare typer forstyrret elitepubliseringsmonopolet som ble holdt av de eneste utdannede befolkningene-nemlig prester, munker, nonner og alle som var tilknyttet Kirken. Plutselig ble Bibler og Chaucer trykt ikke på latin, men på irsk/gælisk og morsmålet i europeiske land. Lederen for den bevegelsen var Dante, som skrev sin guddommelige komedie på italiensk, ikke latin. På samme måte sender poddere ikke i eliten kommersielt drevet nettverksparadigme, men i taleradioens stemme. Selv om det har vært diskusjoner om å gjøre podcasting til en virksomhet. Det kommer garantert til å skje-tross alt bruker bloggere Google AdSense for å støtte avhengigheten til det skrevne ordet. Men podcasting startet som en måte å utfordre de tradisjonelle mediene på.

Ikke at det ikke er noen feil i podcaster eller blogger. En podcast om Oscar -utdelingen i 2004 feilaktig nevnt Michael Moore ble snubbed i kategorien Beste dokumentar. Moore var faktisk ikke snubbed. Han leverte “Fahrenheit 9/11” for beste bilde, og åpenbart syntes Academy -velgere at Hilary Swank lærte å bokse var mer overbevisende enn Moores flick. Men i det hele tatt har du ikke hørt om podcasting eller blogging-hoaxes-men som Theodore Sturgeon er enig i, er 90 prosent av alt av tvilsom kvalitet. Dette inkluderer blogger og podcaster, men heldigvis har jeg bare lyttet til de gode 10 prosentene av podcaster og ignorert de fleste bloggene, ikke av noen spesiell skjevhet, men av en tidsklemme.

Det fantastiske med podcaster og blogger er at du kan få tilgang til dem når som helst. I vår informasjonsoverbelastningsalder føler du at du har valg igjen, kontroll over tiden din. Du kommer kanskje ikke unna mediebombardementet, men podcaster og blogger tillater en sivilisert selektivitet over hvem du vil lytte til. Det er deres største likhet og største gave.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta