Podcasting Case Study – Coverville

P

Hva er det?

Coverville -podcasten blir vanligvis utgitt to eller tre ganger i uken og er basert på en rekke coverlåter (nyfortolkede versjoner av tidligere innspilte sanger av en annen artist.) Showet begynner vanligvis med en kort introduksjon og oversikt over showets tema for dagen . Sangene spilles deretter med noen få detaljer om sangen og artisten, som falt som noen fascinerende biter av trivia spredt i mellom. Showene varer vanligvis omtrent 35 minutter og inneholder omtrent et halvt dusin forskjellige sanger. Informasjon om den utøvende artisten og kildealbumet er gitt, sammen med informasjon om artisten som dekkes.

Selv om konseptet med et all cover -show kan virke fullt av andre rangerte sanger og nesten uutholdelige versjoner av gode sanger, kan du ikke ta mer feil. Coverene på showet kan lett stå alene som sanger og inneholde mangfoldige og interessante tolkninger. For eksempel en jazzversjon av Black Sabbaths “War Pigs”, eller myk akustisk cover av Sir Mix A Lot’s “Baby Got Back”, er begge uventet underholdende.

Showet blander også ting fra tid til annen ved å ha “cover story” -show som inneholder omslag som alle opprinnelig var av den samme artisten. For eksempel et show som utelukkende inneholder cover av Pink Floyd -sanger. Det er også sporadiske Originalville -show med de lite kjente originalene til sanger hvis omslag ble berømt. Coverville begynte ganske enkelt i september 2004 som hobbyen til den utrettelige verten Brian Ibbott og vokste til slutt til et publikum på rundt 25 000 dedikerte lyttere per show.

Hva så?

Opprinnelig så Ibbott sponsing som en måte å oppveie driftskostnadene på, og ble sponset av få andre podcasting -relaterte nettsteder som ipodder. Tross alt siden Coverville er et musikkshow som betyr å skaffe lisenser, kjøpe CD -er og mp3 -er osv. Ikke si at mens flere lyttere er flotte, betyr det også mer båndbredde som igjen betyr mer penger. Siden Top 100 på iTunes er satt sammen ved å rangere antall abonnementer den siste uken, blir det ofte dominert av de større navnene. Disse showene er ofte noe som vanligvis stammer fra et annet medium og har blitt brukt til bruk i en podcast. Ta for eksempel Ricky Gervais -podcasten basert på den populære komikerens narrestreker, eller den populære LOST -podcasten som kretser rundt hendelsene på showet. Ikke bare er det allerede et veldig populært TV -program, men har økonomisk støtte fra ABC -nettverk. Så hva skal en indie -podcast gjøre?

Hva nå?

Coverville har fremdeles flere podcastrelaterte sponsorer, i tillegg til noen få mindre sider, og større forhandlere er kanskje ikke langt unna (Coverville ble sponset av Tower Records i løpet av sommeren.) Imidlertid, mens de større detaljistene fremdeles er noe av en anomali i verden av podcasting de har begynt å dukke opp mer og mer. Også ved å bli med i et reklamenettverk (Coverville har sluttet seg til Backbeat Media Podcast Network) kan de tilby et større og derfor mer tiltalende publikum til nåværende så vel som potensielle annonsører. Coverville har også mottatt People’s Choice Award for beste musikkpodcast ved Podcast Awards 2005, noe som delvis skyldes mange ivrige fans showet har produsert. Faktisk er en bransje som i stor grad er muntlig til munne som har en aktiv fanbase kritisk. Så med flere abonnenter som fortsetter å bli med, ser fans av showet begeistret ut, og sponsorer med høyere profil som slutter seg til fremtiden til Coverville, ser veldig lyse ut.

Så kort fortalt ved å skape en lojal fanskare, få muntlig anerkjennelse og bli med andre podcaster for å tiltrekke seg flere annonsører, kunne Coverville gå fra en hobby til et inntektsmiddel.

Sjekk også ut vårt informative podcast -show ITS On the Go kl [http://www.itsontarget.com/podcasts] for mer informasjon om hvordan du lager og optimaliserer din egen podcast.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta