Kan en podcast være visuell eller er den kun lyd?

K

Et av formålene med podcasten din er å levere informasjon og bygge et lyttende publikum som følger deg.

Du kan lage en podcast én gang og stoppe opp og tro at du vil ha et lojalt publikum. Det krever konsistens. Samtidig, hvis du bare bruker lyd, er du “bare en stemme” som snakker til dem.

Mennesker er visuelle av natur. Fra vi er født ser vi på ting. Tenk på en nyfødt baby, de stirrer på alt! Ikke sant? Men når vi blir eldre, har vi en tendens til å ignorere ting rundt oss. Hvorfor? Fordi de er kjent for oss.

Når vi modnes, har vi en tendens til å fokusere på ting som bare interesserer oss. Det er disse tingene som holder oppmerksomheten vår.

Annonsører forstår dette eksplisitt. De vet at 90% av folk ignorerer reklamene deres. Men de driver dem uansett. Vanligvis omtrent hvert sjette eller syvende minutt i et TV-program. Hvorfor skulle de gjøre dette når de vet at folk ignorerer dem.

Fordi underbevisstheten fortsatt tar inn det kommersielle. Tankene våre registrerer hva som blir sagt (selv om vi ikke ser på videodelen). Dette er å etablere kjennskap til produktet i våre sinn.

Så, når vi ser reklamen og ser videodelen, kobler vi de to aspektene sammen. Lyddelen har løpt rundt i tankene våre, og nå ser vi videoaspektet. Våre sinn kobler de to sammen, og selskapet har lykkes i deres bestrebelser på å være permanent i våre sinn og tanker angående deres produkt.

Tenk på disse neste par eksemplene, og du vil se hva jeg mener…

“Godt til siste dråpe…” Hvem eller hva tenker du på?

“Kan du høre meg nå?” Hvem eller hva tenker du på?

«Finger Licking Good» Hvem eller hva tenker du på?

Den første er selvfølgelig “Maxwell House Coffee.” Hvis du vokste opp i min tid, var det det viktigste kaffemerket du ville finne i nesten alles hjem.

Den neste er fyren for Verizon går på avsidesliggende steder, tar noen skritt og sier denne berømte replikken.

Og den siste er en av mine favoritter, “Kentucky Fried Chicken.”

Alle disse merkene brukte lyd for å implantere tanken og deretter video for å sementere tanken inn i publikums sinn.

Du må koble podcasten din med merkevaren din (uansett hvilket merke du etablerer). Hvis du ikke klarer å koble merkevaren din til den tiltenkte målgruppen din, vil du ikke vokse. Det finnes ulike måter å oppnå dette på, men sosiale medier er foreløpig den billigste måten å starte på.

Men hvis du vil være ærlig i vurderingen din, er sosiale medier designet for visuelle spørsmål, ikke lydsignaler. Hvorfor tror du at sosiale medieplattformer, etter design, demper all video på hvert innlegg. Fordi de er avhengige av videoen din for å fange oppmerksomheten til de som er interessert i å se og lytte til presentasjonen din. Du må fysisk dempe videoen for å lytte.

Hvor mange videoer har du nettopp skummet forbi fordi ingenting fanget oppmerksomheten din?

Min anbefaling er å lage korte videoer som fokuserer på ett punkt. Ta denne videoen som et eksempel. Det ville vært lett for meg å trekke dette ut i en 30 minutters undervisning. (Ikke bekymre deg – jeg vil ikke). Kortere er bedre.

Du gjør poenget ditt. Dere seere skjønner poenget. Nå går du og de videre til andre ting.

Men, som reklamene vi refererte til ovenfor, hvis du lykkes med å merke podcasten din, enten video eller lyd, og gjentar den om og om igjen – til slutt vil merkevaren din være ubevisst fast i hodet til den tiltenkte målgruppen din.

Det er bare ett skritt i å utvikle et lojalt publikum.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta