Intervjuer for podcasten din

I

Folk elsker å høre en interessant samtale fordi dialog gjør ting morsomt. Men når du podcaster solo, går du glipp av det elementet. Men å intervjue gjester kan legge til det spennende elementet til podcasten din.

Intervju er ikke så enkelt som å stille et spørsmål og få svar. Det er et par ting du bør vurdere.

1. Forbered deg på intervjuet. Sørg for å gjøre bakgrunnsforskning om emnet ditt. Bakgrunnsforskning inkluderer de 5 W-ene og H (Hvem, Hva, Hvor, Når, Hvorfor, Hvordan), tidligere mediedekning som emnet ditt har mottatt, og innhenting av bioark hvis det er aktuelt.

2. Forbered spørsmålene dine. Skriv ned spørsmålene dine på avansert måte, og sørg for å organisere dem på en måte som flyter.

3. Forbered deg på å lytte. Når nybegynnerintervjuer har spørsmålene skrevet ned, har de en tendens til å ikke lytte til svaret personen gir. De stiller bare et spørsmål og går videre til neste spørsmål. Men når du virkelig lytter til svarene, vil du komme opp med flere spørsmål som vil gi dybde og spenning til intervjuet ditt.

4. Forbered gjesten din. Du vil få et mye bedre intervju hvis gjesten din også er forberedt. Før du begynner, sørg for å informere gjesten din om hva slags ting som vil bli diskutert. Ikke gi dem hvert spørsmål ord for ord fordi det vil gi intervjuet ditt en “manusaktig tone”. Men gitt dem en grunnleggende oversikt slik at de kan forberede seg.

Flere tips:

o En ting å huske er å alltid ha kontroll over intervjuet. Ikke la gjesten din gå rundt.

oSørg for at du stiller åpne spørsmål. Unngå spørsmål som begynner med gjør du, har du, ville du, kunne du.

o Unngå å stille ledende spørsmål. Ta din mening ut av spørsmålet før du spør. Hvis du for eksempel spør «Var du spent på turen», får du enten et ja jeg var spent eller nei jeg var ikke spent. Gjesten vil være fokusert på ordet “spent”. Men hvis du spør “Hvordan følte du deg under turen?” du vil få et mye bedre svar.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta