Hvorfor kan jeg ikke spille musikk på min podcast?

H

Dette er et spørsmål jeg ofte blir stilt av de som nettopp lanserte sine podcaster. Det er et veldig viktig spørsmål som også har juridiske konsekvenser. Så la meg begynne dette svaret med denne juridisk viktige uttalelsen.

Jeg er ikke advokat. Jeg tilbyr ikke juridisk rådgivning. Informasjonen jeg gir her bør ikke betraktes som juridisk rådgivning. Jeg tilbyr bare dette som mitt perspektiv på dette emnet. Hvis du virkelig vil vite den juridiske siden av dette spørsmålet, oppfordrer jeg til å oppsøke en kvalifisert advokat i din by.

OK, nå som har blitt dekket, la meg komme tilbake til spørsmålet: “Hvorfor kan jeg ikke spille musikk på min podcast?”

Svaret er – DU KAN spille musikk på podcasten din! Den eneste kvalifikasjonen er at du må eie opphavsretten til musikken. Det må med andre ord være musikk du har laget. Det betyr å skrive musikken, tekstene og fremføre eller spille inn det samme. Med ingen andre enn deg i musikken.

Nå som vi eliminerte 99,99% av publikum fra den kategorien musikkprofessionelle, la oss ta for oss andre hvordan vi kan spille musikk på podcasten vår.

Først en rask bakgrunn.

Radiostasjoner innebærer å streame musikk til lytterne. Hvis du betaler royalty og lisensavgifter til de store selskapene som håndterer denne typen ting i USA, har du muligheten til å streame musikk som er utgitt i USA. Hvis du betaler Sound Exchange, har du rett til offentlig å fremføre musikken som er utgitt i USA. Det er disse rettighetene som lar deg utføre Internett -streaming eller “Internett -radio” type operasjon.

Jeg sier “USA” fordi hvert land har sine egne lover og lover og organisasjoner om opphavsrett og royalty.

Hvilket også betyr at bare fordi du har tillatelse til å spille (streame) dette i USA, har du ikke rett til å gjøre det utenlands.

Det er her det blir komplisert for online plattformer, for eksempel podcaster.

For å bli enda mer komplisert regnes ikke podcaster som “streamingplattformer”. De regnes heller ikke som «offentlige forestillinger».

I henhold til “Copyright Act” innebærer en innspilling ikke retten til offentlig fremføring, men den dekker i stedet retten til å “gjengi” verket eller lydopptaket.

For å ta det et skritt videre, ettersom musikken er kombinert med de andre delene av podcasten din (dvs. tale, undervisning osv.), Har du endret det grunnleggende formålet med musikken fra den tiltenkte skapelsen og omformet den til din bruk. Dette påberoper seg en annen type opphavsrett. Du trenger nå retten til å endre den, som kalles “hovedrettigheter”.

Du har hørt moderne versjoner av gamle sanger vi elsket som barn, ikke sant? Disse artistene oppnådde “mesterrettighetene” til å gjøre dette. Mesterrettigheter må kjøpes individuelt fra rettighetshaverne. Som vanligvis er utgiverne av musikken og plateselskapet for lydopptaket. Du må forhandle med hver av dem for hver sang du vil bruke.

I det neste segmentet skal jeg snakke om den irriterende lille setningen “Fair Use”. Du vet, som å bare bruke 15 eller 20 sekunder av favorittsangen din i introen vår.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta