Hvorfor jeg ikke anbefaler deg å kjøpe spesialutstyr når du starter podcasting

H

Jeg blir ofte spurt “Hva slags spesialutstyr bør jeg kjøpe for å starte podcasten min?”

Mitt svar er alltid det samme: “Ingenting. Kjøp ingenting!”

Dette er vanligvis i strid med nesten alle “guruens” råd de har lest.

“Hvis du vil ha bedre lydkvalitet, kjøp denne mikrofonen …”

“Du trenger disse spesielle øreproppene eller hodetelefonene …”

“Du trenger redigeringsprogramvare for å redigere filene dine før du publiserer …”

“Du trenger det og det og det andre også.”

“Åh, og du trenger også mitt” start podcast “-trenerprogram …”

Når jeg får det spørsmålet, forklarer jeg hvordan de (og du) kan begynne å podcaste med utstyret du allerede har. Du trenger ikke kjøpe noe spesielt utstyr. Du trenger ikke en bedre datamaskin, bedre programvare, bedre mikrofon – ingenting av det!

Hvis du har en mobiltelefon som har en mikrofon, er det stor sjanse for at du har en opptaker inkludert. Hvis ikke, laster du ned en opptaker -app. Nå har du alt du trenger for å spille inn en podcast (i det minste starte).

Du kan bruke mobiltelefonen til å ta opp deg selv eller mens du gjør et intervju med noen andre. Du kan bruke den til å ta opp video og legge den ut på YouTube som en del av podcasten din. Du kan bruke mobiltelefonen til å spille inn direkte på noen podcast -vertsplattformer (de endres hele tiden, så jeg kommer ikke til å nevne navn her).

Poenget jeg prøver å få deg til å forstå er å ikke bruke penger på å kjøpe spesialutstyr når du starter. Hovedårsaken er også en veldig viktig årsak.

Du vet ikke om du liker podcasting før du starter podcasting.

Hvis du bruker flere hundre dollar på utstyr, programvare osv. Og deretter blir med 50%+ av menneskene som ikke engang kommer til ti publiserte episoder, hva har du oppnådd?

Den fancy $ 200 mikrofonen på en svingbomarm? Det fungerer nå som et fancy hatthylle!

Gjør deg selv en tjeneste. Ikke bruk penger unødvendig på utstyr før du vet at podcasting er noe du vil fortsette. Men du vil ikke virkelig forstå det poenget før du begynner med podcasting. Så start med utstyret du allerede har!

De fleste har en bærbar eller stasjonær datamaskin. Bruk den innebygde opptakeren i det systemet. Bruk opptaksfunksjonen på mobiltelefonen. Hvis du trenger å redigere filene dine, kan du bruke Garageband eller Audacity (begge er gratis og fungerer veldig bra).

Bare når du vet sikkert at podcasting er noe du vil gjøre med jevne mellomrom, bør du investere i bedre utstyr. Da og bare da kan du oppgradere utstyret ditt, ett stykke om gangen.

Hensikten med alle oppgraderinger er å forbedre kvaliteten på sluttproduktet. Ikke kjøp utstyr bare fordi noen “guru” sier “dette er det nest beste.”

Hvis du har spørsmål, er det bare å spørre! Bruk ressursboksen nedenfor for å få mer informasjon.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta