Hvorfor blir podcasting så populært

H

‘Tid er essensen.’ Hvor mange ganger har du hørt det? Du kan til og med si at det er så klisjéaktig. Likevel kan du ikke nekte for det faktum at tid er en veldig dyrebar vare (spesielt i disse fartsfylte tider). En av hovedgrunnene til at podcaster blir så populære i disse dager, er fordi de er en tidseffektiv måte å formidle et budskap til et publikum.

Nyere forskning avslørte at de fleste lytter til podcaster mens de driver med andre aktiviteter som bilkjøring eller under trening. Dette gjør dem ganske enkle å spise. For de fleste gir en podcast noe å gjøre, mens de gjør en annen ting; for eksempel vask, matlaging eller barnevakt. Noen kan faktisk lære noe nytt mens de tar ut søpla eller får med seg den siste kjendis -sladderen mens han er ute for en joggetur!

Sammenlignet med TV, som tar så mye av tiden din og ikke gir mye plass til multitasking, er podcaster fleksible. Ideelt sett kan podcasting fungere som en distraksjon for hverdagslige aktiviteter som pendling eller venting på legekontoret. Folk er ikke lenger slaver av radio- eller fjernsynsplaner. Lyttere kaller nå bildene, og de kan lytte til hva de vil, hvor de vil og når de vil. Og det er kjempebra!

Mange mennesker, akkurat som deg, har skapt helt nye karrierer og inntektsstrømmer ved å gå inn i verden av podcasting. Forskning viser også at 50% av menneskene har lyttet til minst én podcast. I denne artikkelen vil du oppdage tre grunner til at podcasting er den hete gutten på blokken.

Allsidighet

Det er lettere nå enn noen gang før å dele ideer, tanker eller visjoner med verden gjennom podcasting. Tross alt er det uten tvil kommunikasjonsmediet nummer én på planeten akkurat nå. Alt lytteren trenger å gjøre er å laste ned podcasten din til telefonen og deretter lytte etter eget ønske. De kan spole fremover, spole tilbake eller spille av episoder så mange ganger hjertet deres ønsker.

Selv om det finnes forskjellige typer podcaster, er målet generelt det samme: Å kommunisere med et publikum. Målene eller sluttresultatene kan variere litt. De kan være ett av følgende:

· Motiver eller inspirer.

· Utdann for eksempel: Forklar hvordan du får en bestemt oppgave utført, for eksempel hvordan du skal bake en kake.

· Fortell en historie, som kan være fiktiv eller ekte.

· Markedsfør eller selg et produkt.

· Del en ide eller et perspektiv.

· Gi råd.

· Gi bevissthet til en sak eller et emne.

· Underholde eller gi latter.

Mangfoldet av temaer som kan diskuteres lar alle finne noe som interesserer dem. Det er opp til deg å finne en nisje og lage innholdet rundt den nisjen.

Krever veldig lite for å starte.

Du trenger bokstavelig talt en mobiltelefon for å starte. Så nei, du trenger ikke å ansette en fancy produsent, og du har heller ikke et topp moderne studio. Folk hører ikke på en podcast fordi lyden er av høyeste kvalitet. Imidlertid vil de lytte hvis innholdet er bra og snakke til hjertet eller fremkalle noen form for følelser. Derfor bør et av hovedmålene dine som podcaster være å fokusere på å forberede innhold av god kvalitet. Vær oppmerksom på detaljer som: Tittel, struktur, tidsplan og redigering.

Selv om det ikke er et must, vil redigering av podcasten din mest sannsynlig være en oppgave du vil gjøre. Dette lar deg rydde opp i opptakene, slik at de høres mer profesjonelle ut. Du trenger ikke å være teknisk kunnskapsrik eller proff for å redigere podcaster. Det er ganske mange gratis redigeringsprogrammer du kan bruke som hjelper deg med å oppnå denne bragden raskt og enkelt.

Når du har spilt inn et par episoder, og er sikker på at du vil fortsette med podcasting, kan det være lurt å investere i noe høyere utstyr. For podcastere er det nå tilgjengelig teknologi som gjør at en nybegynner kan produsere podcast-episoder av høy kvalitet til et lavt budsjett. Hvis du tok en avstemning blant de fleste podcastere og stilte dem spørsmålet: “Hvordan kom du i gang?” de fleste vil nok fortelle deg at de begynte i garasjen, kjelleren, soverommet eller stua og snakket på en datamaskin eller smarttelefon!

Det kan være lønnsomt

Forskning har vist at 45% av podcast -lytterne har en månedlig inntekt på $ 75 000 eller mer. Hvis det gjøres riktig, kan en podcast være veldig lønnsom ettersom det ikke er dyrt å starte. Når du har startet, er det potensial for å tiltrekke seg sponsorer i din nisje gjennom markedsføring av produkter og tjenester fra andre. Verten kunne lese korte kommersielle annonser under showet. Denne tilnærmingen anses som autentisk og intim fordi den ikke oppfattes som et avbrudd i vanlig programmering. Det blir heller sett på som informasjon fra en kjent og pålitelig kilde. Dette er den vanligste måten å tjene penger på podcasten din.

Som vert kan du også lage dine egne produkter som kan tilbys lytterne. Du har lojale abonnenter som stoler på deg. Hvis du utvikler et produkt som dekker behovene til lytterne dine, vil noen ha tilgang til denne typen tilleggsressurser. Dette er en fin måte å vokse en coaching- eller konsulentvirksomhet.

I tillegg kan du tilby premium -episoder av showet ditt til salgs. Kanskje en lettsam samtale du hadde med en intervjuobjekt eller videoer av deg selv mens du spilte inn en episode. Du kan også bruke innholdet ditt på nytt ved å transkribere lyden, formatere den til en bok og tilby den til salgs på Amazon og andre distributører.

Du kan også bruke innholdet ditt på nytt og lage en YouTube -versjon av showet ditt. Dette er ganske enkelt å oppnå. Du kan ganske enkelt bruke et stativ for å ta opp videoer av deg selv under innspillingsøkter, bruke Zoom eller en annen videoopptaksapp. I utgangspunktet, ta opp en gang og repurpose flere ganger!

Mulighetene er ubegrensede når det gjelder podcasting ettersom flere lytter til podcast enn noen gang før. Deretter er det mange fordeler å hente ved å ha din egen podcast.

1. Det er tidseffektivt.

2. De er enkle å lage.

3. De kan være lønnsomme.

4. De kan forbrukes ganske enkelt av sluttbrukere.

Dette er bare noen av grunnene til at Podcasting har vokst i popularitet det siste tiåret.

Selv om det er mange grunner til at podcaster er populære i disse dager, må du ikke anta at du vil hoppe inn i blandingen og få lojale lyttere eller abonnenter umiddelbart. Det vil ta tid å bygge publikummet ditt. Men hvis du aldri starter, vil du aldri ha et publikum i det hele tatt.

Ja, du kan tjene penger på podcasting, men du må først gjøre din due diligence og lage kvalitetsinnhold som er av verdi for en stadig større mengde lyttere. Når du har gjort det, er himmelen grensen!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta