Hvordan podcaster? En introduksjon til podcasting

H

Podcasting er den nyeste dille på internett, og den fortsetter å ekspandere daglig. Tidligere MTV -vert Adam Curry og programvareutvikler Dave Winer får æren for å utvikle podcasting. Curry skrev et program kalt iPodder som tillot ham å automatisk laste ned radiosendinger på internett til iPod og Winer var med på å fremme RSS. (Virkelig enkel syndikering).

Hva er RSS? RSS gir folk muligheten til å abonnere på sin favorittblogg eller podcast, og informasjonen kan lastes ned automatisk til datamaskinen. Deretter utviklet Curry og Winer en måte å sende lydfiler gjennom RSS -feeder.

Begrepet Podcasting kommer fra “iPod” og “Broadcasting”. Du trenger imidlertid ikke en iPod for å spille inn eller lytte til en podcast. Alle med en datamaskin eller mp3 -spiller kan lytte til en podcast.

Fra radio talkshow -verter Al Franken til Rush Limbaugh, tradisjonell radio omfavner podcasting. I tillegg tilbyr talkshow -verten Sean Hannity og NPR (National Public Radio) sine programmer i form av en podcast.

TV er også innbydende podcasting. ABC News, CBS “60 Minutes”, TV Guide og Ebert/Roeper Movie Reviews er alle tilgjengelige via podcaster.

Hva er podcasting? Podkasting er en lydfil du lager på datamaskinen din og deretter laster den opp til internett slik at andre kan høre den. Alt du trenger er en datamaskin, mikrofon og stemmebehandlingsprogram.

Alle kan podcast. Den er perfekt for kvinner, menn, studenter, hjemmearbeidende mødre og eldre. Hvis du har noe å si, er podcasting en fin måte å oppnå dette målet på.

Har du en favoritthobby som du vil dele med andre? Er du en bedriftseier som ønsker å øke kundene? Har du noen gang drømt om å være din egen talkshow -vert eller diskjockey? Med podcasting er alle de ovennevnte tingene mulige.

Du kan ha din egen podcast i gang i dag.

Hva trenger du?

1. En mikrofon

Du trenger en mikrofon til datamaskinen din, slik at du kan spille inn showet ditt. Du kan kjøpe en anstendig mikrofon i hvilken som helst datamaskinbutikk eller Radio Shack. (http://www.radioshack.com).

2. Et tale-redigeringsprogram

Med taleredigeringsprogrammer kan du ta opp og redigere showet ditt. Det er to gratis programmer på internett som du kan bruke.
(a) Wavepad: (http://www.nch.com.au/wavepad)

(b) Frimodighet: (http://audacity.sourceforge.net)

3. Last opp Vis til nettsted eller vertsselskap

Etter at showet ditt er spilt inn, må du laste det opp til internett. Du kan enten legge den på nettstedet ditt, eller du kan bruke et av de mange hostingfirmaene. Podblaze.com (http://www.podblaze.com) er et selskap hvor du kan være vert for podcasten din.

Som du kan se, er podcasting veldig enkelt å starte. Vi er i begynnelsen av denne berg- og dalbaneturen som vil treffe astronomiske proporsjoner etter hvert som tiden går.

Den eneste måten å avgjøre om podcasting er for deg, er å starte. Ta det første trinnet og se hvordan du liker det.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta