Hva er galt med nettvideoer

H

Inspirert av lanseringen av Bud.tv tok jeg en rask omvisning i hva som er tilgjengelig i nettvideo. Og resultatene er mildt sagt en frustrerende blanding. Det er absolutt mer komplisert enn videoprogrammeringen jeg kan få fra min DirecTV-parabol. Hvordan en normal person forventes å få denne teknologien til å fungere er over meg. Etter å ha sett på et par videonettsteder, har jeg kommet opp med åtte forskjellige problemer:

For det første er forventningen min å være så nær YouTube-brukeropplevelsen som mulig: du søker etter videoinnholdet på hjemmesiden, klikker på det du vil ha, og videoen begynner å spille i den eksisterende nettleserammen. Jeg vil ikke laste ned noen spesiell mediespiller, tusen takk – jeg har allerede en lastebil med dem løpende rundt harddisken min. Jeg vil heller ikke jakte rundt og lete etter videoen – det skal være lett å finne hva det enn er jeg vil se.

For det andre skal det bare fungere med konfigurasjonen min. Jeg vil ikke at noe sekundært vindu skal dukke opp, fordi jeg kan ha blokkert forgrunnsvinduer, og jeg har ikke lyst til å la videonettstedet ditt komme inn på hvitelisten min. Jeg ønsker ikke å gjøre noen andre endringer i nettleserkonfigurasjonen min for å la videoen din starte opp, fordi det kan ødelegge noe annet eller åpne meg for andre utnyttelser.

For det tredje vil jeg at dette skal fungere i omtrent alle nettlesere og operativsystemer jeg bruker, men absolutt mer enn Windows/IE-kombinasjonen (og mens vi sjekker, la oss sørge for at IE 7 ikke går i stykker når jeg bruker den for å bla gjennom nettstedet ditt også). Mange av oss bruker flere nettlesere på flere plattformer, og vi ønsker ikke å måtte starte opp en bestemt PC bare for å se noe. Dette strider selvfølgelig mot omtrent alt som Microsoft og Apple gjør.

For det fjerde vil jeg ha en enkel og enkel måte å “e-poste denne videoen til en venn.” En del av moroa med å se videoer på nettet er å dele dem med 100 av dine nærmeste venner. Når det er sagt, vil jeg ha et element av tillit til at du som eier av nettstedet ikke tar alle disse e-postene og selger dem til en spammer i Moldova.

For det femte, jeg ønsker ikke å gå til ekstreme tiltak for å håndtere registreringssystemet ditt bare for å få videoen din. Livet er for kort, jeg har allerede alt for mange passord å forholde meg til, og jeg kan gå andre steder for å få videoinnhold uansett, så hvorfor rote med å prøve å gå gjennom den porten du plasserer i veien for meg?

For det sjette, jeg bryr meg ikke om innholdet er opphavsrettsbeskyttet eller ikke. Jeg vet, dette er kjetteri for noen som lever av å lage innhold, men jeg tror et kort klipp på tre minutter kommer under rimelig bruk. Kom over det, dere mainstream mediemoguler, og vær glad for at noen bryr seg nok til å spille inn og legge ut et klipp som promoterer showet ditt. Nå er det absolutt forskjellige problemer involvert når du laster ned en hel to-timers spillefilm, men jeg snakker om å konsumere korte innholdsstykker her.

For det syvende, hvis du skal streame, så gjør det med riktig mengde caching slik at lyden ikke kuttes ut og bildet ikke rykker rundt. Og hvis du skal få meg til å laste ned noe, bør nedlastingen ikke ta lengre tid enn å se selve klippet. Men jeg foretrekker streaming, bare fordi jeg ikke vil rote opp harddisken min med videoer som jeg ikke vil se mer enn én gang.

Til slutt vil jeg ha mer enn et vindu på størrelse med frimerke å se på. Jeg trenger ikke å ha fullskjerm, DVD-kvalitet, men det ville sikkert vært fint å i det minste se noe som kommer i nærheten av å fylle skjermen min. Akkurat nå er det mer et båndbreddeproblem, og de fleste nettsteder – inkludert YouTube – viser ikke et stort nok bilde.

Å ta alle disse problemene sammen gjør en stor bestilling for de fleste nettvideoer i dag. YouTube tilfredsstiller omtrent alle kriterier, mer eller mindre, og det er grunnen til at nettstedet har samlet en slik tilhengerskare og hvorfor det har fått mange GoogleBucks. La oss se på noen andre og se hvor de mangler.

Netflix kunngjorde at de snart vil begynne å strømme videoer til kundene sine, og jeg har ennå ikke sett det på egen hånd. Men som en veldig fornøyd kunde ønsker jeg dem lykke til. De har det beste videosøket i bransjen, og de har den rette ideen for resten av brukeropplevelsen. Jeg håper de lever opp til hypen.

Bud.tv, den nye satsingen fra vår hjembyindustri her i St. Louis, bruker en spesiell aktør i en pop-up som de fikk fra Akamai/Nine Systems. (En ulempe for det.) Det har ganske det registreringssystemet som faktisk sjekker fødselsdatoen min mot en nasjonal database (bruker ikke lenger 1. januar som standardoppføring, noe jeg anbefaler for å forvirre ID-tyveri). De gjør dette for å sikre at du er over 21 år, men jeg så ikke noe innhold som jeg ikke ville vært komfortabel med å dele med min tenåringsdatter på siden. Det er allerede folk som klager over problemer, og jeg vil spå at de vil skrote dette systemet om ikke lenge.

Bud.tv faller også ned i søk – du blar gjennom en horisontal kanallinje som nå er ganske kort, men når siden først kommer i gang, vil den ikke være særlig gjennomførbar. Jeg ser ikke for meg at mange brukere vil tolerere denne metoden så veldig lenge, og enten ikke gå tilbake eller bare gå tilbake til en eller to kanaler som appellerer til dem (kortfilmene fra TriggerStreet.com var store hits for meg). De streamer alle videoene sine, og lyden kuttet ut flere ganger på DSL-tilkoblingen min. Siden siden nettopp ble lansert denne uken, kan jeg ikke si om jeg vil være en hyppig besøkende.

Et eksempel på en videoside som jeg ikke kommer tilbake til er CinemaNow. De krever IE, laster ned sin egen spiller, og gjør det generelt vondt for meg.

En videoserie som jeg virkelig har hatt glede av er Amanda Congdon, på ABCnews.com. Jeg har sett henne i iTunes, fordi det var for vanskelig å finne innholdet med et nettbokmerke. Så med en gang bryter jeg noen av reglene mine, men jeg anser iTunes som en eksisterende programvaretilstand. De ukentlige videoene er på omtrent fem minutter, og Congdon er søt, morsom og informativ samlet i ett. Nedlastingene skjer i bakgrunnen (en av fordelene med å ha iTunes som spiller) og kvaliteten er førsteklasses, det du forventer av et TV-nettverk.

Så som du kan se, har vi en vei å gå før nettvideo kan være like enkelt som å trykke på et par knapper på en fjernkontroll og se på vanlig TV. Vel, kanskje vi er i ferd med å krysse over – det er ikke lett å få DirecTV-fjernkontrollen min til å slå av og på alle underholdningsenhetene mine i stuen, og jeg har fortsatt ikke alt som fungerer slik min kone ønsker. Kanskje disse nettleservideoplugin-modulene ikke er så ille likevel.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta