Hva er en podcast? Podcasting -terminologi forklart

H

Når du starter din karriere online eller utvider din oppsøkende til et voksende publikum, kan du vurdere å podcaste. Denne artikkelen diskuterer hva podcasting er og forklarer noen av teknologiene i termer som alle kan forstå.

Flere definisjoner for podcast er tilgjengelig ved å google begrepet. Den jeg liker best, sier imidlertid følgende. En podcast er en multimediefil som kan spilles av på en datamaskin, mobil enhet eller mediespiller. Selve filen kan bestå av lyd eller video og blir vanligvis hentet ved å laste den ned fra et nettsted (nettsted) som er opprettet bare for dette formålet. Selv om begrepet podcast noen ganger er knyttet til en populær leverandørs enhet, kom begrepet podcast før enheten og har vært i bruk i henhold til Wikipedia siden rundt 2005.

Andre begreper som brukes når du beskriver en podcast er begreper som “RSS”, “podcast -klient”, “aggregator”, “blogg”, “syndikering” og “digitale lydfiler”. Hvis vi ser på definisjonen og bruken av disse begrepene sammen med flere beskrivelser av bruk av podcast, bør det hjelpe oss å forstå hva meningen med podcast er når det gjelder bruk av podcaster for å kringkaste en melding.

For det første er RSS et akronym for Really Simple Syndication, definert som en webfeed -teknologi som automatisk oppdager når innhold på et nettsted oppdateres og distribuerer det til et annet nettsted eller til en digital innholdsspiller gjennom abonnentfeeds og aggregatorer. En nettfeed gir feed -lesere tilgang til et nettsted som automatisk leter etter nytt innhold og deretter legger ut oppdateringer om det nye innholdet til et annet nettsted. Dette gir en måte for brukerne å holde tritt med den nyeste og nyeste informasjonen som er lagt ut på forskjellige nettsteder. En feed -leser er en programvarepakke som lar deg lese koden som RSS -feeder er skrevet i. Dette kan gi deg et sentralt sted å lese oppdateringer fra nyhetsstrømmer, blogger, e -post osv. Feedlesere blir i økende grad inkludert i nettleserprogramvare, eller som en del av personlige hjemmesider.

En podcast -klient er programvaren som brukes for å få tilgang til og laste ned podcaster. Podcast -klienter er også kjent som medieaggregatorer, programmer designet for automatisk å få tilgang til en online fil eller feed, og laste ned lyd- eller videofilen som er knyttet til den. En aggregator (også kjent som en feed reader) er et nettsted eller et program som samler og viser webinnhold som nyhetsoverskrifter, blogger og podcaster fra flere nettstedskilder til et enkelt nettsted (sted). Den bruker RSS eller andre typer feeder for å finne innholdet, og lar deg abonnere på feeder, slik at nytt innhold kan lastes ned automatisk når det er tilgjengelig.

Bloggen er en forkortet versjon av ordet weblogg, materiale publisert av eieren av et nettsted som inneholder innlegg med all slags innhold, inkludert bilder, tekster, video, lyd og til og med lenker til andre nettsteder. Ofte vil en blogg tillate deltakelse fra lesere gjennom kommentarer eller gjesteposter. Syndikasjon er å trekke innhold fra en RSS -nyhetsfeed til et nettsted som gjør informasjon om et nettsted tilgjengelig (vanligvis i fordøyelsesform) for et bredt spekter av bruksområder, for eksempel RSS -feeder. Syndikasjon gjør det også mulig å gjøre nyhetsoppdateringer, blogginnlegg og podcaster umiddelbart tilgjengelig for et webpublikum.

Til slutt refererer digitale lydfiler til vårt formål til en fil som inneholder digital lyd som er definert som følger. Analoge lydsignaler konverteres til digitale sampler, med hver prøve tildelt en verdi i et område på 65.536 mulige verdier (16 bits). Dette konverterte analoge signalet lagres i filformat og kan spilles av mange digitale lydspillere, for eksempel i en cd -lydspiller, eller hvis det konverteres til riktig format, en MP3 -spiller, mediespillere, etc.

Nå, med disse grunnleggende om podcastverdenen, har du et grunnlag for å begynne å se på hvordan podcasting kan bli nyttig for dine behov.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta