Hunden tror alltid jeg snakker med ham!

H

Jeg har to hunder, «Snappy» og «Epo». De er begge flotte hunder, men de har også veldig forskjellige personligheter. Det er det som gjør dem unike.

«Epo» er veldig tilbakelent, tar alt med ro. Ideen hennes om å henge med meg ligger vanligvis rett ved føttene mine. Sover mens jeg jobber på datamaskinen eller gjør intervjuer. 99 % av tiden vet ingen engang at hun er i samme rom med meg mens vi snakker på Zoom eller en annen plattform.

Hunden min, “Snappy” er det motsatte. Misforstå meg rett, han er en flott hund også! Men noen ganger er han en smerte – men han mener ikke å være det. Han er virkelig en veldig oppmerksom hund. Noen ganger, for mye!

Jeg må vanligvis lukke døren til kontoret mitt når jeg gjennomfører et intervju på podcasten min eller møter en podcastopplæringsklient. Jeg må holde ham borte fra kontoret mitt på de tidspunktene.

Hvorfor?

Han kan ligge på gulvet eller i den andre stolen, rolig og bare chill.

Men så snart jeg begynner å snakke med noen på datamaskinen (gjennom Zoom eller Skype), tror han at jeg snakker med ham! Selv om jeg ser på datamaskinen, tror han at jeg prøver å kommunisere noe til ham.

Så kommer han bort, klør seg i beinet mitt for å si: “Jeg er her.”

Når jeg ignorerer ham, men fortsetter å snakke for intervjuet eller til min klient, begynner han å bjeffe! Han prøver å fortelle meg: “Jeg er her! Hva vil du?”

Hvis jeg fortsetter å ignorere ham, vil han hoppe opp på fanget mitt! Dette avbryter samtalen totalt og jeg må stoppe og sette ham ut av kontoret. Han nekter å legge seg ned fordi han tror jeg snakker med ham! Amen!

Han prøver å fortelle meg: “Jeg er her! Jeg lytter! Hva vil du at jeg skal gjøre?”

Epo, derimot, ignorerer bare alt med mindre jeg snakker direkte til henne. Hvis jeg roper navnet hennes, ser hun opp og kommer bort.

Kan du se “oss” i det eksemplet? Vårt forhold til Gud er like enkelt som dette eksemplet på de to personlighetene til hundene mine!

Noen mennesker går gjennom livet og ignorerer alt rundt seg med mindre Gud spesifikt gjør noe for å få oppmerksomheten deres. Noe som påvirker dem direkte.

De kan gå i kirken, lese Bibelen, be nå og da. Men for det meste er de i sin egen lille verden, og med mindre noe taler direkte til dem, er Gud «der borte» og «jeg er her borte».

Disse menneskene er i samme rom som Gud (så å si), men bare fornøyd med å leve livet på sine egne premisser. De lar Gud rope til dem før de reagerer.

Andre mennesker er så innstilt på Gud at så fort noe blir sagt, enten det gjelder dem eller ikke, vil de gå i gang med en gang! De ønsker å behage Gud i alt de gjør – enten det handler direkte om deres kall eller noen andres kall, de ønsker å være involvert.

Vi må hjelpe andre, ikke misforstå. Men vi må også la dem gjøre sitt kall uten at vi prøver å blande oss inn i samtalen. Det er DERES kall, ikke vårt. Det er vårt ansvar å tilby hjelp – når du blir spurt!

Akkurat som valpene mine! Man ønsker å blande inn sin mening i alt – også når hans mening ikke blir bedt om. Hva skjer? Han blir stengt ute av rommet. Ingen adgang.

Den andre valpen er der. Lytter stille, gjør sine egne ting. Hvis jeg trenger henne, ringer jeg henne. Hun svarer umiddelbart og er villig til å samhandle etter behov.

Dette gjelder også for podcasten din.

Du kan være eksperten på det du gjør, og du er i stand til å hjelpe andre med å gjøre denne “tingen” også.

Men gir du rådene dine som “evangeliets sannhet?” Eller tilbyr du det som et alternativ for andre å vurdere?

Trenger Gud å sette deg i “time out” bare slik at han kan fullføre et arbeid han gjør i noen andre? Alt fordi du føler det er din “kristne plikt” å gi din mening (enten det er nødvendig eller ikke)?

Eller lar du deg selv være “tilgjengelig” hvis noen trenger din hjelp? Noen kan gjøre noe du er ekspert på. Det betyr ikke at du blander deg inn i situasjonen. Du kan gi beskjed om at du er tilgjengelig om nødvendig. La dem komme med den første forespørselen om hjelp. Deretter kan du gi råd om det aktuelle problemet. Ikke prøv å ta over podcasten deres.

Dette gjelder spesielt hvis du er gjest på podcasten deres!

Gjør deg tilgjengelig. Gi informasjon som du blir spurt om, og ikke tro at du vet alle svarene på alle problemer noen diskuterer. Hvis du gjør det, vil du finne deg selv som hunden min “Snappy.” På utsiden og ikke i stand til å delta lenger med denne personen og hva de prøver å oppnå.

Vær mer som “Epo!” Vær der. Være tilgjengelig. Ved behov ringer de deg! Amen!

Hvis du setter pris på denne artikkelen, del gjerne!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta