Forskjellen mellom en podcast og et internettradioprogram

F

Internett-radioprogrammer er akkurat som tradisjonelle radioprogrammer, og overfører enten tale- eller musikklyd, bare via nettet i stedet for tradisjonelle eteren. En av de største forskjellene mellom internettradioprogrammer og podcaster er denne muligheten til å overføre direkte lyd. Kringkasting av internettradiolyd kalles “webcasting” for å skille den fra tradisjonell radio ytterligere med etymologi.

Denne teknologien er ytterligere atskilt fra podcasting og er nærmere tradisjonell radio i den forstand at lytteren ikke har kontroll over når eller hvordan de lytter til lyden fordi den strømmer kontinuerlig, akkurat som tradisjonell radio. Lyttere engasjerer seg i radioprogrammer på nettet ved å skrive eller lime inn den riktige nettadressen for å tilkalle mediespilleren, og du kobles til live-showet deres i det øyeblikket du kobler til.

Tidsforpliktelse og tilgjengelighet

Podcaster er nedlastbare lydfiler, en mer “on demand”-opplevelse du har mer kontroll over som lytter. I en ideell verden vil favorittradioprogrammene dine på internett dra nytte av denne teknologien også, og gi lojale lyttere det arkiverte opptaket slik at de også kan laste det ned og lytte senere eller lytte til det gjentatte ganger hvis de vil. De fleste webcasting-plattformer tilbyr ikke denne teknologien fritt, så du vil oppdage at mange radioprogrammer er ferdige. Ingen opptak vil bli lagret på internett eller datamaskinen din. Webcastere må spille inn sine egne programmer for å tilby denne funksjonen.

Det siste konseptet er en stor bonus på siden av podcastlyttere, men podcastprogrammer er mindre forutsigbare, og gjør innhold tilgjengelig når de vil, som ofte er sjeldnere enn lytterne ønsker. Internett-radioprogrammer har en fast tidsplan de forplikter seg til og vanligvis webcast for samme tid også.

Fra innholdsskaperens perspektiv

Fra en showskapers perspektiv er det fordeler for begge sider. Avhengig av hvor mye tid de er villige til å forplikte seg til, vil de to siste konseptene være en stor avgjørende faktor. Hvis motivasjonen deres er knyttet til bedrifter utover deres ønske om å dele innhold, kan det være lurt å vurdere størrelsen på nettet som er gitt med hver. Web-casting via internettradioprogram vil tillate deg å fange mange lyttere på en gang. Hvis dette er viktig for deg, eller hvis du selger eller planlegger å selge reklamesegmenter i programmet, er internettradio veien å gå. Podcaster når bare én person om gangen fordi de krever nedlasting, og dette er ikke ideelt for å selge reklamesegmenter.

Forstå en lytters motivasjon

Som webcaster må du forstå publikums motivasjon bak å lytte til showet ditt. Med en internettradiostasjon må du vanligvis glede hele publikum. Er konseptet ditt en publikumsbehager? Podcasting kan være litt mer spesifikk, eller nisje, fordi lytteren ofte oppsøker deg eller et bestemt emne. Begge er punkter du bør vurdere når du formulerer hele merkevaren din og skisserer “episoder”.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta