Bruke podcaster for å markedsføre nettstedet ditt, Pt. Jeg

B

Kall det den nye underjordiske radioen, eller kanskje neste steg i fremtidige medier, men “podcasting” har nesten erobret Internett. Ved å tilby nettbrukere en ny dimensjon i å få nyheter, utkantunderholdning og musikk fra kommende og/eller etablerte artister, er podcasten enda en måte Internett utvider sin interaktivitet på. Vi kan gjøre mer enn å se, vi hører og vi lytter…og blir introdusert for nye ideer og kulturer som savner mainstream.

Enkelt definert er en “podcast” et lydklipp, et miniatyrradioprogram som fokuserer på et emne som reise, kunst, nyheter, sport eller omtrent alt av interesse. Begrepet kommer fra en kombinasjon av “broadcast” og “iPod”, da disse korte klippene primært lastes ned for bruk av iPoder og bærbare MP3-spillere. Klipp kan variere fra fem til tjue minutter lange for å tillate enkel nedlasting, og kan bli funnet gjennom spesifikke nettsteder som tilbyr podcaster eller gjennom spesialiserte portaler som Libsyn, som er vert for podcasting-fellesskap. Nettbrukere som er interessert i å lytte til podcaster kan bruke en spesialisert søkemotor som Odeo eller iTunes for å finne tusenvis tilgjengelige for øyeblikket.

For nettstedeiere, forfattere, musikere og andre som er interessert i en unik metode for rekkevidde, kan en podcast være et verdifullt markedsføringsverktøy. Enten du selger en bok ved å lese et utdrag eller rapportere om et favorittreisemål, kan det å legge til en podcast på din eksisterende nettside bidra til å drive mer trafikk til nettstedet ditt, som igjen kan øke din synlighet og virksomhet. Det er utallige fordeler ved å tilby en podcast til eksisterende kunder og mulige nye besøkende som liker denne nye teknologien.

Podcaster er rimelige å produsere! Hvis du tror du trenger å leie et innspillingsstudio for å lage en vanlig podcast, tro om igjen. Alt du egentlig trenger er en datamaskin, god opptaksprogramvare, en mikrofon, en god talestemme og viljen til å ha det litt moro. Et raskt søk på Internett vil lede deg til anbefalte programmer, spesielt freeware og/eller shareware som fungerer bra på et blunk til du er i stand til å bruke litt penger på en mer sofistikert produksjon. Hvis du finner ut at du går tom for minne som lagrer podcaster på datamaskinen din, brenner du bare MP3-filene på CDer og fortsetter!

Podcaster utvider publikummet ditt! Når du begynner å bygge et podcast-arkiv, øker du muligheten for at nettstedet ditt blir funnet gjennom søk. En podcast lar også nettstedet ditt bli oppført i spesialiserte søkeportaler dedikert til lydforbedrede nettsteder, og øker dermed linkens popularitet. Si at du er en forfatter av mysterier og introduser en podcast om romanene dine og mysteriesjangeren generelt. En podcastlytter som søker etter det aktuelle emnet kan finne deg gjennom podcasten din, men har ikke nødvendigvis funnet deg på en annen måte. Med podcasten åpner du døren for en mulig leser, og kanskje andre som kanskje ikke er i mystikk, men som kan ombestemme seg når de hører showet ditt!

Podcaster introduserer et nytt nivå av komfort! Podcaster tilbyr en ny dimensjon til nettstedet ditt, en personalisering uten sidestykke av det skrevne ord. Når du leverer en stemme for å følge innholdet på nettstedet ditt, forbedrer du stilen på nettstedet ditt, og tiltrekker besøkende til den “ekte” personen bak nettstedet. Konseptet er selvsagt neppe nytt. Under sin presidentadministrasjon henvendte Franklin Roosevelt seg til nasjonen gjennom radio-“fireside chats”, som var svært effektive for å øke offentlig bevissthet og støtte. Sendingene bidro til å forsterke en behagelig persona hos presidenten, noe som styrket nasjonens ånd under krigstid.

Nå er det sannsynlig at podcasten din ikke er designet for å samle tropper til seier. Men å tilby dette alternativet til besøkende på nettstedet kan gjøre folk glade for bildet du projiserer, og i sin tur bidra til å selge bøkene, musikken og tjenestene dine.

Podcaster gir deg en stemme! Med en podcast kan du finne opp deg selv på nytt. Driver du et nettsted med restaurantanmeldelser? Du kan være vert for «The Phantom Dining Booth» som den hemmelige spisestuen som rapporterer de daglige spesialitetene rundt i byen. Hvis du skriver romanser, kan du presentere dine egne verk og bli den nye Mary Hart, som tilbyr uærbødige nyheter og sladder om romantikkforlagsbransjen. Seriøs eller leken, bruk av en podcast gir nettstedet ditt en unik stemme som du kan bruke til din fordel.

Når du har tatt avgjørelsen om å spille inn en podcast, kommer neste gang den morsomme delen, faktisk å lage den. I del II av denne artikkelen vil vi gå gjennom prosedyrene for å lage, laste opp og promotere en podcast.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta