Bruk henvisninger for å etablere din ekspertstatus i podcasting

B

Jeg har delt (i tidligere artikler) om hvordan du finner gjester til podcasten din og hvordan du blir gjest på andre podcaster.

Disse metodene vil tjene deg godt i å ta de nødvendige trinnene for å bli en ekspert i andres øyne. Disse metodene vil definitivt bevege deg fremover på dette området.

Men det er en annen måte jeg har brukt som vil generere ekstra trafikk i din retning. Det er gjennom bruk av henvisninger.

Tenk på dette et øyeblikk. Hvem vil du heller ansette for å gjøre noe for deg. Noen du nettopp fant i “Gule sider” eller noen som ble henvist til deg av en person du stoler på?

Det vil fungere på samme måte for deg angående podcasting og ekspertstatus for hovedemnet ditt!

Du har hatt andre gjester på podcasten din eller har vært gjest på andres podcaster. Ikke la disse kontaktene falme i glemmeboken. Hold deg i forkant med tankeprosessene. Hold navnet ditt foran dem!

Ikke gjør dette ved å spamme dem. Ikke prøv å overbevise dem om hvor flott den nye produktserien din er. Ikke prøv å snakke dem til å dele informasjonen din med sine følgere heller.

Hvordan gjør du dette?

Du gjør dette ved å vente på at de skal legge ut noe DU allerede har dekket på podcasten din, på en trening eller muligens i en bok du har utgitt.

Bare kontakt dem via e -post eller privat melding og si noe om “Hei Joe, jeg så at du svarte på dette spørsmålet (eller ble spurt dette spørsmålet). Jeg dekket dette faktisk for noen uker siden (eller” jeg skrev en e -bok om dette for et par måneder siden “eller” Jeg ga ut en bok om dette i fjor “).

Jeg vil gjerne dele disse punktene med lytterne. Faktisk vil jeg gi lytterne e-boken gratis hvis det ville hjelpe deg. “

Hvis du har gjort jobben din riktig frem til dette punktet, vil “Joe” sannsynligvis si “Heck yeah!”

Hvis han skulle si “nei” – ikke ta det personlig. Bare erkjenn det og si noe sånt som: “Ikke noe problem, Joe. Jeg forstår at timingen kanskje ikke er riktig. Men det er et stående tilbud. Bare gi meg beskjed om anledningen noen gang skulle dukke opp.”

Men du må fortsette å samhandle med Joe! Fortsett å dele verdi med sitt publikum. Det kan ta ytterligere seks måneder, men til slutt kommer Joe.

Og du kan alltid be Joe om å være gjest på DIN podcast (hvis du har en). Deretter blir det noe av et “gjensidig” gjestearrangement. Og det fungerer også!

Men du må sørge for at “Joe” er riktig for publikummet ditt. Joe må bringe verdi til lytterne akkurat som du ønsket å gi verdiene til lytterne. Men, ikke stopp med bare podcasten!

TENK PÅ DETTE…

Du har forberedt deg på intervjuet (enten som gjest eller som vert). Du har gitt stor verdi og service. Du har satt deg ned med et bransjeikon eller en ekspert i 30 minutter, 45 minutter eller til og med 60 minutter.

Hvis du var gjest på podcasten deres – har du gitt publikum stor verdi, og verten setter stor pris på det. Hvis du er vert, har gjesten blåst bort publikummet med sin ekspertise, tips og verdi også.

Uansett er dere begge fornøyd med resultatet!

Den største feilen du kan gjøre er å si de normale tingene alle andre sier. For eksempel, “Takk for at du tok deg tid. Jeg vil dele denne episoden med mine sosiale medier. Jeg håper du gjør det samme, bla, bla, bla … VELKOMMEN!”

Du har nettopp tappet tankene til en bransjeekspert! Denne personen satte kanskje av en hel times uavbrutt tilgang til deg!

De ville belaste hundrevis, i noen tilfeller tusenvis av dollar for at noen skulle ta en time av dagen bare for å stille dem spørsmål. Ikke kast bort den forbindelsen!

Hvis du har gjort jobben din godt og forberedt deg ordentlig på intervjuet, er de imponert over deg! Din jobb nå er å fortsette å bygge det forholdet!

Hva bør du gjøre etter at intervjuet er over (den innspilte delen)?

Spør om du kan ha postadressen deres (eller hvis du allerede har den – fra undersøkelser og prep kan du hoppe over denne delen).

Send dem et fysisk takkekort. Dette er noe som normalt ikke gjøres i dag.

Siden e -post er så enkelt, får alle en e -post. Men å motta et fysisk kort to eller tre dager senere vil bringe deg til minne om dem igjen.

Du gjør noe som nesten ingen andre har gjort for dem! Den lille innsatsen vil skille seg ut i tankene deres.

Du kan også sende dem en fysisk kopi av boken din (hvis du har en). Jeg gjør ikke dette så ofte som jeg burde, men jeg blir bedre på det.

Bare sørg for at den passer for personen du sender den til. Uansett er det noe andre podcastere vanligvis ikke gjør. Dette vil også holde deg i minnet på en positiv måte.

Når innspillingsdelen er over og du er i ferd med å avslutte intervjuet, kan du fortelle dem hvor mye du likte det, skryte av informasjonen de ga osv. Så spør dem om det er noe du kan hjelpe dem med! Og mener det!

Noen ganger kan de bare ta deg opp på tilbudet ditt. I slike tilfeller må du gjøre alt for å hjelpe dem. Det vil også holde seg i tankene deres.

Det kan være noe enkelt. Noe du kan gjøre på 10 minutter. Hvis det er noe som er utenfor din evne, kan du fortelle dem at du skulle ønske du kunne hjelpe, men du kan ikke.

Det er greit!

Men ikke lov å gjøre noe og så IKKE gjøre det. Det vil også holde seg i minnet deres.

Ved å gjøre alle disse tingene har du allerede imponert denne personen ved å gjøre ting som ikke mange andre har gjort. Men før du legger på, still dem et annet, veldig viktig spørsmål!

Spør dem om det er OK hvis du henviser dem til en annen podcaster som du tror ville passe godt for dem.

Du vil ikke henvise dem til hvem som helst. Dette bør være noen du vil stole på for å gjøre et godt inntrykk på denne personen (og for publikum).

Det kan være noen i deres nisje. Det kan være en annen podcaster som gjør intervjuer. Bare sørg for at den passer godt til denne personens kompetanse og autoritetsnivå.

Hvis eksperten du spurte sier “Ja” (og det vil de vanligvis), vil du vite at du har gjort et stort steg opp i ekspertstatus i denne persons sinn!

Bare send en e -post som presenterer eksperten til personen du vil at de skal “møtes praktisk talt”.

Jeg pleier å si noe sånt som “Hei John, jeg vil” praktisk talt “introdusere deg for Jack. Jeg intervjuet Jack på podcasten min forrige uke. Jack er ekspert på X, Y, Z. Han blåste lytterne mine helt bort med verdien han ga. Jeg trodde om deg og hvordan du ville passe godt til å intervjue Jack. Så, Jack, møt John. John, møt Jack! (Om bare praktisk talt)! “

Deretter holder du kontakten av og til. Hvis du ser dem intervjuet i en artikkel, på TV eller hva som helst, send dem en e -post. Legg det ut og merk dem på Facebook osv. Ikke gjør det hver eneste dag, men av og til.

Disse tingene vil holde deg i tankene og de innser at du gir verdi til virksomheten og publikum (uten å be om noe i retur).

Det løfter forholdet ditt til et nivå de vanligvis ikke opplever med andre de har intervjuet med.

Send dem en annen henvisning fra tid til annen. Bare nær det forholdet du har etablert. Ikke la det gå til spill.

Hvis du vil være gjester på andre podcaster, er det mange lister du kan få på som vil gi deg den informasjonen. Noen er gratis, og noen krever en liten månedlig avgift. Noe som $ 6 eller $ 7 i måneden.

Jeg har omtrent noen jeg er på, og det holder meg fylt med gjester. Jeg bruker totalt $ 20 per måned totalt. Men det holder timeplanen min fylt for intervjuer.

På et par av disse listene har jeg til og med en profil satt opp for å være gjest på andre podcaster. Jeg får vanligvis flere henvendelser hver måned for å gjøre det. Dette systemet fungerer bra!

Podcast -lytterantallet anslås å øke om lag 15% årlig. Det er stort akkurat nå. Det er kanskje ikke sånn om 5 år.

Bruk populariteten til podcasting, akkurat nå, til å bygge virksomheten din. Når den “neste tingen” kommer, vil du være i posisjon til å overgå til den “nye tingen” på det tidspunktet.

Men til da, bruk populariteten til podcasting til å bygge publikum, bygge kontaktliste, bygge ekspertstatus, bygge merkevare og bygge virksomhet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta