Bør jeg være gjest på andre podcaster?

B

Svaret på dette spørsmålet er et rungende ja! Å være gjest på en annens podcast kan vise seg å være en fordel for podcasting-karrieren din. Hvordan kan du spørre; Å være gjest på andre podcaster kan forbedre statusen din for ditt eget publikum som ekspert på ditt felt. Det viser at andre mennesker i bransjen din respekterer deg nok til å eksponere deg for sitt publikum.

Men før du hopper på denne vognen; du må sørge for at showet du vises på passer for deg. Aldri, bare nonchalant, gå med på å dukke opp på et show som ikke passer merkevaren din. Det er mer sannsynlig at du vil høste enorme fordeler hvis showet du dukket opp på ligner på ditt innhold og publikum. Deretter, etter at du har blitt intervjuet, sørg for å dele lenkene til intervjuet med lytterne. Tross alt vil du få mest mulig ut av denne opplevelsen. Derfor bør du legge strategier for å sikre at du er på toppen av spillet ditt.

Hvordan være en fantastisk gjest

1. Gjør deg klar: Vær oppmerksom på budskapet ditt. Øv på å levere noen nøkkelpunkter på forhånd. Dette vil sikre at innholdet ditt er friskt i minnet, og du vil fremstå mer flytende og sammenhengende. Å være forberedt vil øke selvtilliten din. Tro det eller ei, selvtillit kan oppdages i tonen din, derfor vil du være så selvsikker som mulig. Da vil det kommunisere til publikum at du faktisk er en troverdig gjest.

Vær imidlertid oppmerksom på at du må finne en balanse i beredskapen. Du vil ikke være for forberedt der du virker unaturlig eller høres ut som om du følger et manus. Ideelt sett vil du ha litt kjemi med intervjueren. Hør noen episoder av podcasten hvis du aldri har gjort det før. Dette vil gi deg en ide om publikum. På denne måten kan du utforme innholdet ditt slik at det passer intervjuernes lyttende publikum.

Forbered minst to historier som du kan fortelle på et passende tidspunkt. Husk at du bør ha som mål å være interessant og unik, ikke kjedelig og kjedelig. Du kan til og med referere til tidligere episoder der det er relatert. Dette vil gi inntrykk av at du er en fan av showet. Sørg i tillegg for å fremstå ekte, da dette vil hjelpe deg å få bedre kontakt, ikke bare med publikum, men også med verten.

2. Opptre så profesjonelt som mulig: En av de viktigste aspektene ved profesjonalitet er punktlighet. Å være i tide viser at du respekterer andres tid. Vis alltid gode manerer. Sørg for å referere til verten ved navn. Husk å si takk ved begynnelsen og slutten av showet. Det skader heller ikke å følge opp med en takke-e-post eller lapp.

Sørg for å friske opp dine offentlige talerferdigheter for å unngå overdreven bruk av “ahhhh”, “ummm” og “du vet”. Du vil la verten være imponert nok til å sikre sannsynligheten for at du kommer tilbake i fremtiden. Videre ønsker du også å la publikum bli trollbundet, underholdt eller informert nok til å vekke nysgjerrigheten deres for deg.

3. Slapp av og ha det gøy: Det er nok like vanskelig å være gjest som å være vert for en podcast. Det er imidlertid ingen grunn til å svette det, eller lage bråk. Bare gå på do før du begynner, for sikkerhets skyld. Fukt på forhånd og ta med deg en flaske vann. Munntørrhet kan påvirke tale som definitivt vil merkes i lyden din. Forplikt deg til samtalen ved å være engasjerende. Dette vil forhindre nervøsitet. Følg dette tipset og til slutt vil det bare føles som om to kompiser har en god prat.

4. Promoter episoden: Når episoden der du er gjest er lastet opp, promoter den langt og bredt! Og tag verten i sosiale medier også. Ikke bare drar du nytte av det, men verten vil også dra nytte av det (og se innleggene dine). Det blir nå en vinn-vinn-situasjon. Du vinner ved å bli eksponert for vertens publikum. Verten drar nytte av eksponeringen du får fra kampanjen din. Uansett hvor vellykket verten er eller hvor populær podcasten deres er, leter alle alltid etter flere lyttere! Ikke glem å legge igjen linker til intervjuet ditt på podcasten din. Dette øker din troverdighet og autoritet hos publikummet ditt.

5. Bruk en anstendig mikrofon: En god podcast-episode er ofte definert av hvor bra den høres ut (det er tross alt en “lyd”-podcast)! Prøv å sikre at lyden er av best mulig kvalitet. Du trenger ikke nødvendigvis bruke mye penger på utstyr, men skaff deg noe som er av verdi. Vær også oppmerksom på din omkringliggende bakgrunn. Sørg for at du er på et rolig sted hvor opptak kan gjøres med mindre bakgrunnsstøy som mulig. Husk at noen podcaster ofte blir transkribert. Jo bedre lydkvalitet, jo lettere er det å transkribere. Det er også en god idé å bruke et webkamera i tilfelle verten trenger å bruke utdrag av deg til reklameformål.

Å være gjest på en podcast bør betraktes som en stor ære. Det som står er at noen respekterer deg nok til å ønske å høre hva du har å si om et gitt emne. Den sier at podcast-verten stoler på deg nok til å introdusere deg til deres dyrebare fanskare av lojale lyttere og abonnenter.

Derfor bør du sette pris på muligheten nok til å gi alt og sette opp et godt show. Når du først er invitert, må du aldri forberede et manus. Vær entusiastisk og ha alltid publikum i tankene. Les noen anmeldelser hvis du må, for å få en følelse av hva som får dem til å krysse av. Unngå tulling og prøv å holde svarene dine korte og krydret. På slutten av det hele, vær helt forberedt på å markedsføre deg selv. Når du er koblet til publikumet til verten din, vil de høre mer fra deg; så vær forberedt på å gi en oppfordring til handling og fortelle lytterne hvordan de kan finne deg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta