Bærekraftighet for podcasting: Slik får du podcasten til å vare

B

Det er spennende og enkelt å lage din podcast, akkurat som så mange andre podcastere der ute. Hvis du ser deg rundt, fiser de fleste av disse hjemmelagde internettradioprogrammene ut etter bare noen få episoder. Her er tips om hvordan du kan opprettholde podcasten din, slik at du kan få flere lyttere og større annonseringsinntektsmuligheter.

Tips 1: Velg et emne som er smalt nok til å være interessant, men bredt nok til å utvikle seg til flere episoder.

Det er sant at du kan velge å snakke om alt og alt, men det vil begrense lytteren din. Tenk hva som vil skje hvis bare enkelte episoder appellerer til noen få utvalgte? Folk vil ikke abonnere på podcasten din hvis bare et par episoder er interessante.

Så velg et nisjeemne. For eksempel hvordan man snakker tagalog.

Du kan utvikle det nisjeemnet til flere sub-nisjeemner. På denne måten vil du ha mye materiale for fremtidige episoder. Lær for eksempel å snakke tagalog i følgende situasjoner: på skolen, på hotellet, på en restaurant, på kino og så videre.

Tips 2: Spør lytterne om fremtidige episodemner.

Oppgi et telefonsvarernummer og e -postadresse i podcasten din hvor lytterne kan sende forslag til fremtidige emner. De vil sette pris på sjansen for å bli hørt, og vil komme med en mengde ideer. Det vil også gjøre podcasten din morsommere å lytte til hvis du hilser på lytterne ved navn og takker dem for forslagene deres.

Tips 3: Gå ut og intervju folk.

Når du samhandler med andre mennesker, vil du oppleve en ny strøm av ideer. Spør deres tillatelse først før du tar opp intervjuet.

Som en ekstra bonus vil podcasten din gi en behagelig variert lytteopplevelse fordi omgivelseslydene fra intervjuet vil bidra til å få farge på podcasten din: stemningen i en kaffebar, stammene av karnevalsmusikk i bakgrunnen, buldrende busser mens du gjennomfører intervjuet ditt i nærheten av en busstasjon.

Når du gir podcasten en rikere følelse, skaper du også den effekten i deg. Du blir deretter forynget og inspirert til å fortsette å lage flere episoder, fordi nye steder og nye mennesker vil fyre opp dine kreative juicer.

Så kom deg ut av ditt sterile datarom, møt venner og få inspirasjon. Hvis du gjør alt dette, blir din en podcast som ikke bare vokser, men også varer.

Copyright © 2006 av Manuel Viloria. Alle rettigheter forbeholdt.

Du har tillatelse til å publisere denne artikkelen i sin helhet elektronisk, på trykk, i e -boken eller på nettstedet ditt, gratis så lenge det ikke gjøres noen endringer i teksten eller hyperkoblinger, og du inkluderer min byline, opphavsrett og dette hele ressurskassen. Vennligst gi meg beskjed om publisering ved å fylle ut kontaktskjemaet på http://www.viloria.com

Takk skal du ha!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta